Разширяване на пениса: истина и митове

Разширяването на пениса е въпрос, който тревожи много мъже, дори тези, чиито генитални размери им позволяват да живеят абсолютно нормален сексуален живот. В Интернет информацията по тази тема е противоречива и често не се подкрепя от факти.

Размерът на мъжкия пенис е важен

Доказателствена медицина

Проведени са редица медицински изследвания за способността и условията за разширяване на мъжкия генитален орган.

Експертно мнение

Протоколите отчитат увеличение на пениса с 0, 5-3 см без операция у дома за период от 3-6 месеца.

Читателите на този материал имат уникалната възможност да изучат темата точно толкова, колкото да направят правилния избор от първата стъпка към подобряване на естетиката на тялото си. Статията засяга и онези методи, които се предлагат в рекламата като работещи, но тяхната ефективност не е клинично доказана.

Среден размер на пениса

В много страни средният размер е различен и според различни източници той е около 13 см. Причина за безпокойство е размерът на пениса по-малък от 7, 5-10 см. Това може да е признак на микропения или друго заболяване.

Струва си да се свържете с лекар, за да установите причините за недоразвитие и да получите препоръки за лечение. Но независимо от естествените си характеристики, мъжете искат да станат по-добри, което стана тласък за огромното производство на „продукти" за мъжкия пол.

Измерване на дължината на пениса

Как да измерите дължината на пениса си

Мъжкият генитален орган се измерва в изправена форма с линийка отгоре - от срамната кост до края на главата.

Дължината на пениса се различава от степента на ерекция и поради това при медицински изследвания дължината се измерва в отпуснато разтегнато състояние.

Според проучвания 85% от жените са доволни от размера на пениса на партньора си, но само 55% от мъжете са доволни от пениса си.


Как да увеличите пениса си у дома

Тези, които въпреки това са решили да променят важна част от тялото си, се интересуват от това как могат да увеличат пениса си у дома, без операция. Често необоснованата информация от съмнителни сайтове е подвеждаща.

Разнообразни подходи - от хапчета, вакуумни помпи, удължители, хирургия до алтернативни методи за увеличаване - обещават резултати. Нека да видим как можете да увеличите пениса и какво няма да даде ефект.

Таблетки, кремове, гелове

Хапчета и кремове за уголемяване на пениса обещават незабавни положителни промени. Но те не са насочени към увеличаване на пениса, а към увеличаване на ерекцията.

Предполага се, че тези средства ще доведат до повишено ниво на ерекция и пенисът визуално ще изглежда по-голям. Но това е временно явление и след действието на лекарството размерите на органа стават същите.

Тези естествени капсули афродизиак могат да помогнат за подобряване на сексуалния ви живот, но не трябва да се надценяват за уголемяване на пениса.

Няма научни доказателства за хапчета, кремове, гелове.

Професионалисти: Минуси:
 • Може да се използва като причинител.
 • Витамините, минералните комплекси, спортните добавки могат да подобрят потентността в дългосрочен план или да премахнат дефицита на основни вещества в организма.
 • Незаконността и неефективността на някои лекарства.
 • Не всички производители следят качеството на продуктите, лекарствата и кремовете могат да предизвикат странични ефекти, сами по себе си те не са в състояние да предизвикат растеж на пениса.

Традиционни методи

Увеличаването на пениса със сода, мед и други народни "старомодни" методи е неефективно, не е регистриран нито един надежден резултат. Всички средства за подобен план са изпитани от медицината, а тези, които имат полезни свойства, сега се използват в медицинската или физиотерапията. Същата сода е алкална основа, при която няма смисъл да потапяте пениса и можете да получите само изгаряния.

Вакуумна помпа

Вакуумни помпи

Помпата е крушка, която се побира над пениса. В помпата се създава вакуум чрез отвеждане на въздуха. Кръвта се изтегля в пениса и той набъбва.

Устройството се използва в медицината и у дома за създаване на ерекция, позволява ви визуално да увеличите фалоса преди полов акт, като го подуете.

Ефективността на използването на помпата не може да бъде много висока, тъй като тя може да се използва не повече от 20-30 минути на ден. По-дългите сесии могат да увредят тъканите, да причинят подуване, натъртване и отслабена ерекция.

Проучването показа, че използването на помпи от мъже с пенис от около 8 см в продължение на 6 месеца води до леко увеличаване на дължината, средно с 3 мм. Това увеличение не се счита за статистически значимо.

Ефективността на вакуумната терапия е 10%, а удовлетвореността от резултатите е 30%. Тези резултати показват, че помпите не работят за увеличаване.

Водна помпа

Хидропомпи

Принципът е същият при хидравличните помпи. Разликата е, че пенисът е отделен от вакуума чрез слой топла вода. Той разтяга тъканта, като вкарва голямо количество кръв в пениса.

Топлата вода затопля тъканите, прави ги по-еластични и насърчава по-доброто разтягане.

Въпреки факта, че няма доказателства за ефективността на този метод, някои потребители в рецензиите отбелязват положителни резултати, които са по-изразени в обем, отколкото в дължина.

Професионалисти: Минуси:
 • Помпите се използват за създаване на добра ерекция преди секс.
 • Те могат визуално да увеличат пениса, включително в обиколката.
 • В случай на хидропомпа, можете да практикувате, докато вземате душ или вана.
Възможни са странични ефекти, главно поради превишаване на допустимото време на употреба (подуване, увреждане на кожата, хематоми, потъмняване на кожата на пениса).

Удължители

Удължител

Удължителят е устройство, което се прикрепя към пениса и създава продължително разтягане между основата и главичката, което го кара да расте.

Производителите препоръчват удължители за мъже на възраст 18-60 години.

През последните 10 години няколко специални проучвания потвърдиха, че продължителното разтягане причинява увеличаване на дължината на пениса:

 • 2008 г. , проучване на Д. Левин
 • Проучване от 2009 г. на Д. Гонтеро
 • 2011 г. , проучване на село Никобахта
 • 2019 проучване на Д. Монкада

През 2010 г. D. Gontero обобщава 11 проучвания, които показват увеличение на дължината на пениса с удължител, и стига до заключението, че има силен случай за удължители.

Най-голямото проучване за използването на удължителя на д-р Монкада. 93 пациенти са участвали в експеримента с продължителност 3 месеца. Получените данни: изправяне при 31, 2 °, удължение от 0, 5 до 3 сантиметра.

Д-р Монкада в своето изследване подчертава: „Резултатът зависи от броя часове на използване на удължителя на ден. Пациентите, които носеха удължителя повече от 4 часа на ден, получиха почти два пъти резултата от тези, които използваха устройството за по-малко от 4 часа. "

За да се получат забележими резултати, удължителят трябва да се прилага поне 4-6 часа дневно и за предпочитане поне 6 месеца подред, за да се задържа резултатът.

Резултатът продължава до живот, това се потвърждава както от медицински изследвания, така и от потребителски рецензии.

В изследването на д-р Паоло Гонтеро дължината на пениса е измерена след 6-месечен курс на носене на удължителя. Повторните измервания след 12 месеца показват същите резултати. Сантиметрите, които участниците в изследването спечелиха от носенето на удължителя, останаха завинаги.

Ефективността от използването на устройството зависи от продължителността на носенето му - дългосрочното сцепление носи най-добри резултати.

Съответно удължителят трябва да е възможно най-удобен, за да може да се носи 6-8 часа на ден без никакви проблеми или болка.

Изследователите забелязват, че продължителното сцепление на пениса е трудно поносимо и това е случаят с повечето търговски удължители. Много удължители са неудобни, ограничават действията, сменят се при движение и трябва да се отстраняват на всеки два часа, за да се избегне увреждане на тъканите.

Експертно мнение

Използваният в това проучване екстендер обаче се понася добре и участниците се придържат към протокола на изследването. В резултат на това само трима пациенти отпадат от проучването в резултат на нежелани събития.

Повечето проучвания показват подобрения в еректилната функция. Не са докладвани случаи на намалена ерекция или импотентност от удължител. През последните години в проучването участваха немски разширители.

Професионалисти: Минуси:
Доказана висока производителност и безопасност. Възможни неудобства при носене. Има противопоказания, свързани предимно с проблеми със съсирването на кръвта и наличието на остри заболявания на пикочно-половата система.

Упражнения за Jelqing (jelq)

Уплътнение с пръсти Jelqing

Jelq е повтарящо се упражнение за масаж на ръцете и удължаване. Ефективността на jelqing не е доказана.

На специализирани форуми те отчитат ръста, но, за съжаление, тези данни не могат да бъдат проверени.

Лекарите не препоръчват използването на jelqing за увеличаване.

Но ако мъжът има телесно дисморфично разстройство, недоволство от дължината или формата на пениса, това е добър начин да се изследват половите му органи и да се подобри отношението му към тях.

Jelq е около 40 минути на ден. Няма нито една доказана програма. Единият член на форума може да напише, че упражнението е ефективно, докато за другия не причинява нищо друго освен нараняване.

В общностите те пишат както за подобряване на ерекцията, така и за нейното влошаване поради чести травми на пениса. Потребителите на форума препоръчват да започнете с упражнения от начално ниво, да ги правите без много усилия и постоянно да наблюдавате ерекция и възможни наранявания.

Професионалисти: Минуси:
Почти не се изискват инвестиции за допълнителни устройства - в началния етап е необходима само смазка. Ефективността не е доказана, възможно намаляване на ерекцията, кожни травми, потъмняване, хематоми и отоци, болест на Пейрони.

Хирургическа интервенция

Операция за уголемяване на пениса

Въпреки факта, че операцията изглежда най-ефективният начин за увеличаване, всъщност резултатът след нея е нисък, удовлетворението е около 30%.

С ерекция пенисът започва да гледа надолу, тъй като лигаментът е разрязан, което затруднява проникването.

След операцията все още трябва да носите удължител.

Хирургичният метод трябва да се използва само в последния случай. Може да бъде и най-опасно, ако операцията се извършва от специалист без подходящ опит или който не разбира напълно какво влияе на крайния резултат. Списъкът с усложнения включва загуба на ерекция и чувствителност, инфекция и изчезване на ръбовете на раната.

Хирурзите с богат опит в извършването на подобни операции обаче съобщават за много малък процент от такива усложнения. Д-р Хуан Монреал в своята статия разглежда 275 процедури за уголемяване на пениса, от които усложнения са настъпили при 22 души и след лечение това не е повлияло на резултата от операцията.

Има няколко вида хирургически операции, които са относително безопасни и поради това често се използват от професионалисти по целия свят.

Основната е лигаментотомия, операция за удължаване на пениса.

Именно изрязването на лигамента поддържа фалоса, а вътрешната му част се изтласква навън.

След това пенисът се фиксира в това удължено положение с помощта на удължител или носилка. Един от пластичните хирурзи в описанието на операцията за лигаментомия препоръчва използването на носилка или окачване на товар (което е по-малко удобно).

Носилката дърпа пениса надолу, не го притиска към пубиса и насърчава правилното положение на пениса - точно под първоначалното му положение. Такава рехабилитация може да продължи до 3 месеца или повече.

В проучване, ръководено от д-р Алесандро Литара, се съобщава, че използването на удължителя за поне 3 месеца след операцията дава на пациентите допълнително увеличение на дължината на пениса средно с 1, 3 cm.

Резултатът директно от лигаментотомия е индивидуален и зависи съответно от първоначалния размер и от размера на вътрешната част на пениса, както и от други анатомични фактори.

Обичайният растеж е в рамките на + 1–2, 5 cm или повече, ако пенисът е удебелен едновременно.

През последните 10 години технологията на операциите значително напредна, появиха се нови материали и методи за уголемяване на пениса. Хирургическата намеса е станала по-малко опасна, рисковете са намалели.

Основният проблем е недостигът на специалисти, които са усвоили съвременни технологии и притежават достатъчна квалификация за успешно извършване на подобни операции.

Професионалисти: Минуси:
Бързи резултати, които могат да бъдат подобрени чрез носене на удължител; ефективно увеличаване на обиколката, което е трудно да се постигне с други техники. Риск от усложнения като еректилна дисфункция, некроза, киста, инфекция, дехисценция на конци; проблемът с недостига на висококвалифицирани специалисти.

заключения

Мъжете, които искат да увеличат пениса си, обикновено са с нормални размери, но не са психологически доволни от него. Ето защо експертите преди всичко препоръчват да се потърси психологическа помощ.

Ако въпреки това уголемяването на пениса изглежда необходимо, по-добре е да изберете удължител като най-сигурния и доказан метод за уголемяване на пениса.

Операцията е оправдана само в екстремни случаи или с медицински показания.