Операция за уголемяване на мъж

измерване на пениса с помощта на банан като пример преди операция за уголемяване

Операцията за увеличаване на мъжкия пенис става все по-популярна всяка година сред представителите на по-силната половина на човечеството, които се обръщат към пластичните хирурзи. В крайна сметка, благодарение на нея, всеки мъж може завинаги да се отърве от много комплекси, които са го преследвали през целия му живот, както и да изведе сексуалния си живот на съвсем ново ниво. Ако дешифрираме понятието „разширена фалопластика", тогава то се разделя на два критерия:

  1. дължина на пениса;
  2. увеличаване на диаметъра на пениса, тоест удебеляване.

Струва си да се отбележи, че тези операции не се извършват едновременно. Първоначално мъж, който се обръща за помощ към пластичен хирург, се подлага на програма за аугментационна фалопластика. Разделен е на два етапа. Първо, пациентът постига желаното от него удължаване (отнема средно около шест месеца). След като получи желания резултат, мъжът преминава към етапа на удебеляване на пениса.

Операция за уголемяване на мъжкия пенис може да се извърши след края на пубертета, тоест след като мъжът навърши 21-22 години.

Какво представлява операцията за уголемяване на мъжкия пенис (удължаване)?

Струва си да се разбере, че лекарят няма да може да вземе нечий пенис и да го трансплантира на пациента. Това всъщност е невъзможно поради факта, че фалосът има уникално кръвообращение. Например, без значение какъв метод използва мъжът, за да увеличи притока на кръв към лявата си ръка, нищо няма да работи. Освен това, ако той гледа красиво момиче и изпитва добри емоции, кръвотокът в пениса може да се увеличи няколко пъти. И тази връзка между мозъка и пениса в никакъв случай не трябва да се нарушава, включително микропроцесите, които протичат не само в съдовете, но и в нервните тъкани. Естествено, просто е непрактично да се имплантира каквато и да е приставка за удължаване, тъй като функционалността на пениса ще бъде нарушена.

При увеличаване на дължината на пениса се използва собствена тъкан на пациента. В този случай не трябва да се нарушава функцията на пениса. Какво се прави за това?

По време на развитието на фалопластиката бяха изпробвани много техники, но през последните 7-8 години експертите се спряха на един забележителен метод, заимстван от травматолозите: апаратът Илизаров. Преди това се използва само за намаляване и удължаване на костите. Ако се използва за увеличаване на дължината на костите, тогава меките тъкани също могат да бъдат удължени с него. Но в действителност всичко не е толкова просто.

Как се извършва хирургично удължаване на пениса?

Както всички други органи, мъжкият пенис има определени точки на фиксиране: твърди и меки. Твърд е, че органът е прикрепен към кост, като рамка. Меката фиксация е свързана с междуорганни връзки, тоест в случая на пениса с простатната жлеза, пикочния мехур и др.

Когато увеличавате дължината на пениса, можете да промените точката, в която се получава твърда фиксация, тоест да удължите костта. Пенисът е прикрепен към срамната кост. Между tunica albuginea на мъжкия пенис и срамната кост има така наречения суспензорен лигамент. Точно там се пресича. От невидимо за невъоръжено око място, което се намира между двете половини на скротума, този лигамент е внимателно изолиран и пресечен под контрола на оптична технология. По този начин, благодарение на специални инструменти, се избягва възможността за нарушаване на кръвотока по време на операция.

Съответно след тази процедура пенисът ще се опита да го стегне обратно. За разлика от това е необходимо да се създаде противодействие, така че резултатите от операцията да не се изгубят. За целта се използва специализиран апарат, който по метода си на въздействие наподобява апарата на Илизаров. Именно той контролирано увеличава натоварването и разтяга члена. Нарича се "удължител" и има много разновидности, всяка от които е обединена от резултата от въздействието: максималното разстояние на главата на пениса от пубиса. Има пружинен механизъм и чрез увеличаване на натоварването удължава пениса. Основното предимство на това устройство: постепенност.

болка в слабините след операция за уголемяване на пениса

При увеличаване на дължината в никакъв случай не трябва да форсирате събитията, защото е невъзможно да се ускори деленето на клетките без сериозни последствия за тялото и това отнема около шест месеца.

Факт е, че процедурата за конвенционално разтягане на пениса в струна отнема не повече от месец. Но за да се постигне желания резултат, е необходимо да се увеличи броят на тъканите, тоест клетките. Само в този случай пенисът няма да се свие през целия живот и постоянно ще радва собственика си.

Носенето на екстендер е много важно в следоперативния период, тъй като клетките се обновяват много бързо (в уретрата за 10 дни, а в нервната тъкан за 120 дни). Носенето на това устройство ще осигури обновяването на тези тъкани по време на тракционния процес, което означава, че положителният резултат от операцията е гарантиран. Да отидеш под ножа на хирурга и да не носиш екстендер в бъдеще е загуба на време и усилия. Определено трябва да поддържате строга дисциплина и постоянно да се мотивирате с резултата, който ще получите след носенето му.

Ще се промени ли диаметърът на пениса след удължаването му?

Много мъже вярват, че след такава операция и по-нататъшно разтягане на пениса диаметърът му значително ще намалее. Но това не е вярно. В крайна сметка увеличаването на размера на пениса се дължи на увеличаване на броя на клетките в кръг, но не линейно. Така по никакъв начин не се отразява на дебелината на мъжеството. Просто трябва да спазвате правилата за носене на екстендер. В крайна сметка, ако те бъдат нарушени, тогава такова плачевно намаляване на дебелината все още е възможно. Следователно, няма нужда да насилвате нещата и трябва да сте търпеливи. Все пак резултатът си заслужава.

Процес на рехабилитация след операция

Точно по време на операцията се избира началната точка за носене на удължителя, който е необходим в конкретен случай. След разрязване на лигамента и мобилизиране на вътрешната част на пениса навън се открива истинската дължина на пениса след операцията. Въз основа на това лекарите избират силата на опън.

От зададена точка мъжът започва да носи екстендер, като го слага само когато му е удобно. Носенето на устройството няма да окаже никакво влияние върху ежедневието на мъжа, включително сексуалната активност. Всичко, което е необходимо за увеличаване на дължината на пениса, е да правите три подхода на ден в продължение на 2, 5-3 часа.

Този режим може да бъде доста труден за поддържане. Но отново, не забравяйте, че след като страдате само шест месеца, можете да получите пенис с желаната дължина, която ще остане непроменена за цял живот.

Мъжът е под наблюдението на лекари (в болницата) 1 ден, а две седмици след операцията му махат конците. След това пациентът може отново да бъде сексуално активен. Но без да забравяме за удължителя, разбира се.

Като цяло, в резултат на хирургическа интервенция, използваща технология за удължаване, мъжкият пенис може да се увеличи с 3, 5-4 см. Струва си да се отбележи, че това няма да повлияе на никакви процеси в тялото: ерекцията и уринирането ще останат на предоперативното ниво, т. к. както и репродуктивната функция.

скалпел за операция за уголемяване на пениса

Начини за увеличаване на дебелината на пениса на мъжа

Днес няма нито един наистина добър и удобен начин за един мъж да увеличи диаметъра на пениса си. Всяка техника съчетава не само предимства, но и недостатъци. Има много методи, но всички те се основават на един и същ принцип на въздействие: поставяне на нещо под кожата на фалоса. Обикновено се използва за това:

  • собствена тъкан на пациента (мускулна или кожна мазнина);
  • биоколагенова маса;
  • различни гелове.

Но винаги възниква един и същ проблем: веднага след операцията външният вид на пениса изглежда нормален, но след възобновяване на сексуалната активност, трансплантираната тъкан е силно повлияна от сексуалната активност. Поради това всеки материал, намиращ се в пениса, страда. Мастната тъкан се абсорбира почти напълно и не винаги равномерно (понякога остават доста неестетични подутини).

Само използването на мускулна тъкан в този момент може да осигури най-добър резултат. Това се дължи на факта, че е по-малко податлив на лизис. Най-често се дава предпочитание на метода на завъртане на клапата на предния коремен мускул (това е частта от мускулите, които по време на тренировка образуват красиви „кубчета" в коремната област). Само тази техника е ефективна. Но има и значителен недостатък. Факт е, че по време на такава операция мускулната тъкан се отстранява от страните на коремната част на тялото и се разтяга под кожата, докато достигне пубисната област. В резултат на това мъжът остава с много голям белег, който пресича целия му корем (от пъпа до пубиса). Освен това в някои случаи е необходимо да се направи още един допълнителен разрез във формата на кука: в областта на слабините.

Също така пациентите, които се интересуват от бодибилдинг или просто постоянно се занимават със спорт, трябва да имат предвид, че след такава операция вече няма да имат „кубчета" от едната страна.

Ето защо, преди да решите да извършите втория етап от операцията, а именно увеличаване на дебелината на пениса, трябва да обмислите всичко няколко пъти. В крайна сметка, ако удължаването на пениса не се отразява негативно на външния вид на пациента, тогава увеличаването на диаметъра с помощта на мускулна тъкан прави тялото му не особено привлекателно.

Техниката за трансплантиране на биоколагенова маса в пениса набира все по-голяма популярност. Има много спорове около него, но основното му предимство е, че трябва постепенно да се разтвори напълно и да бъде заменено от естествените тъкани на тялото. Но си струва да повторим, че тази техника все още не е напълно проучена. Следователно няма идеален метод за увеличаване на дебелината на мъжкия пенис.

Важно е да се отбележи, че сексуалната активност ще бъде възможна едва след 60 дни след операцията за увеличаване на дебелината на пениса.

спортуване след операция за уголемяване на пениса

В какъв случай на мъж може да бъде отказана операция?

Има два типа мъже, които се обръщат към хирург, за да увеличат пениса си:

  • тези, които просто са недоволни от размера му;
  • хора, страдащи от телесна дисморфия (заболяване, при което човек изпитва неудовлетвореност от част от тялото, независимо от външния му вид).

Факт е, че пациентите с телесна дисморфия, дори след увеличаване на пениса с 5-6 сантиметра, ще бъдат недоволни от резултата. Това е особеността на тяхната патология.

Ето защо преди операцията се провеждат няколко разговора с хирурга, по време на които той се опитва да определи към коя група принадлежи мъжът. На тези, диагностицирани с разстройство като дисморфия на тялото, се отказват всякакви операции за промяна на външния им вид. Тъй като те трябва да получат психологическа помощ, а не хирургическа помощ.

Влиянието на фалопластиката върху живота на мъжа

Всяка хирургическа интервенция, която дори в малка степен засяга интимния живот на човек, несъмнено ще го засегне. Тя е насочена основно към адаптиране на пациента или двойката към сексуален живот, който ще им подхожда. За мъжете фалопластиката има фантастичен ефект, тъй като много социални натиск се премахват, той става по-уверен в себе си, в резултат на което популярността му сред момичетата също нараства. Сега той няма от какво да се срамува и може спокойно да седи с колегите си в банята, без да се смущава от размера на своето достойнство.

Освен това тези операции нямат отрицателни последици за сексуалния живот, а само положителни. В крайна сметка мъжът започва да се чувства по-уверен в леглото, което означава, че качеството на секса се повишава.

Заключение

Решението да промените външния вид на която и да е част от тялото си е много сериозно и трябва да се вземе отговорно. Затова си струва да помислите внимателно: наистина ли мъжът е толкова недоволен от размера на пениса си, че трябва да отиде на операционната маса? Ако отговорът е „да" и само тази стъпка ще ви помогне да придобиете дългоочакваната увереност във вашите способности или да запазите връзката си с партньора си, това означава, че си заслужава. Сега просто трябва да изберете добра клиника и хирург с отлична репутация. В крайна сметка успехът на операцията зависи от това.